Защо счетоводните фирми се нуждаят от уебсайт

счетоводни услуги от счетоводна кантора Conto Lex Полезно

Светът на счетоводството измина дълъг път от поддържането на сметките на клиентите в счетоводни книги до изобретяването на изключително усъвършенстван счетоводен софтуер. С цифровизирането на начина на функциониране се промениха и методите за предлагане на пазара на счетоводните услуги.

В днешно време най-ефективният начин да покажете своя опит на клиентите е чрез уебсайт. Потребителите от новото време търсят всичко в интернет. От купуването на хранителни стоки до намирането на работа, всичко е достъпно онлайн.

Следователно е наложително и за счетоводните фирми да имат силно онлайн присъствие. Уеб сайтът помага за постигането на същото, тъй като всеки потребител, който търси счетоводна фирма, може да посети вашия уебсайт, за да получи ясна представа за вашите услуги.

Ето защо уебсайтът е жизненоважен за една счетоводна кантора. За да създадете добро първо впечатление

Първото впечатление наистина е последното впечатление.

Разгледайте уебсайта като огледало на вашата счетоводна фирма. В тази цифрова ера онлайн присъствието не е просто предимство – то е абсолютна необходимост.

Да кажем, че потенциален клиент не знае за вас, тъй като е на по-далечно място или току-що е започнал да търси счетоводител. Той/тя ще получи цялата необходима информация от самия уебсайт.

Въпреки това, ако уебсайтът ви е неподреден, объркващ или липсват необходимите подробности за вашата компания, клиентът създава впечатление за вашата фирма в съзнанието си, от което не можете да се отърсите по-късно.

Сега няма значение дали вашата фирма е най-конкурентната във вашето местоположение, клиентът вече е започнал да търси друга фирма (най-вероятно също е избрал).

Следователно клиентите, които посещават вашия сайт, трябва да останат с добро впечатление, което по-късно ще рефлектира върху вашата счетоводна къща.

2. За да разширите своя обхват

Различни счетоводни фирми разшириха дейността си по целия свят. Това е възможно само ако имате уебсайт, който може да достигне до потребители по целия свят.

Разглеждайте уебсайта си като портал, който свързва вашата фирма с милиони потенциални клиенти. Всеки, който иска да има ясна представа за вашите услуги, трябва да може да я получи от уебсайта ви. Освен това цялата информация, необходима на клиента, за да се свърже с вас (телефон, чат или имейл), трябва да бъде на сайта.

Създаването на уебсайт за вашата счетоводна фирма ви позволява да покажете услугите си по ефективен начин. Тъй като благодарение на Интернет можете да достигнете до потенциални клиенти от всяка точка на земята, шансовете за разширяване на вашата клиентска база нарастват бързо.

3. За изграждане на взаимоотношения с клиенти

Да, вие предлагате счетоводни услуги, при това много ефективни. Но може да има различни счетоводни фирми, които са също толкова компетентни като вас. Какво ви отличава от тях? Какво кара клиентите да чувстват, че полагате допълнителни усилия за тях?

Притежаването на уебсайт не е краят на историята: вашият уебсайт трябва да съдържа висококачествено съдържание в полза на потребителите. Съдържанието може да бъде под формата на блогове, видеоклипове, казуси и бели книги. Той трябва да съдържа жизненоважна информация относно счетоводната индустрия, най-новите новини и прозрения, съвети и др.

Наличието на обширна база данни с първокласно съдържание разказва две неща за вашата фирма. Първо, той съобщава на потенциалните клиенти, които консумират вашето съдържание, че сте добре запознати със счетоводната индустрия и всички нейни нюанси.

Следователно те могат да ви се доверят на своите услуги. Второ, настоящите клиенти също смятат, че им предоставяте толкова ценна информация, която могат да използват и в своя бизнес.

4. Да изградите доверие

Счетоводна фирма се грижи за критичните финансови данни на клиентите. Следователно, когато става въпрос за избор на счетоводна кантора, факторът „доверие“ е най-важен. Като цяло счетоводните фирми се въздържат да разкриват своите клиенти на уебсайта за препоръки.

Има обаче и други начини, по които една счетоводна фирма може да покаже доверието си. Това могат да бъдат наградите, които сте спечелили за вашите услуги в областта на счетоводството или отзивите, които сте получили от доверени уебсайтове. Това могат да бъдат думи на признателност от видни лидери в индустрията или постиженията на вашите служители.

Всички тези елементи помагат на уебсайта да придобие надеждност сред клиентите, тъй като те могат да имат ясна представа за вашия опит.

5. За да получите повече потенциални клиенти

Едно е да посетят уебсайта, друго е да превърнете посетителите в потенциални клиенти. За да постигнете това, има различни методологии, свързани със съдържанието, както и дизайна на уебсайта. Въпреки това, ако се прилага правилно, уебсайтът може да бъде източник на значително генериране на потенциални клиенти.

Добре изграденият уебсайт може да накара посетителите да останат на вашия сайт по-дълго и да ги превърне в клиенти.

6. Да победите конкуренцията

В този конкурентен свят един уебсайт може да направи цялата разлика между вашата счетоводна фирма и другите фирми на пазара. Ако имате уебсайт, който отразява вашия експертен опит, има голям шанс потребителите да изберат вас пред останалите.

Въпреки това, ако уебсайтът на конкурента е по-добър от вашия, потребителите ще бъдат привлечени от него, дори ако вашата счетоводна фирма е по-добра.

Да го обобщим

Наличието на счетоводен уебсайт увеличава броя на хората, които знаят за вашата счетоводна фирма. Колкото повече хора знаят за вашите услуги, толкова повече са шансовете да ги превърнете в клиенти. Освен това уебсайтът може също така да повиши факторите за надеждност, тъй като хората научават всичко за вашата фирма и експертите в индустрията, свързани с нея.

Създаването на уебсайт обаче не е достатъчно, вие също трябва да оптимизирате уебсайта, за да накарате хората да останат на вашия уебсайт. Уебсайтът трябва да е лесен за очите и хората трябва да могат лесно да навигират до различни опции.

Оцени статията
Рекламна агенция
Add a comment