Как да използваме хидромасажната вана?

Хидромасажна вана монтаж и цена | baccabg.com Полезно

Много съвременни продукти от света на банята имат доста сложен дизайн. Това означава, че тяхната поддръжка и експлоатация ще изисква определени познания.

Ярък пример е хидромасажната вана. За да изберете правилно подходяща вана, трябва да разберете какви са разликите между отделните модели и правилно да оцените техните предимства и недостатъци. Но въпросът не се ограничава до избор и покупка. Трябва не само да познавате всички функции на дадена вана, като хидромасаж (хоризонтален и/или вертикален), озониране и др., но и да можете да ги използвате ефективно. И накрая, важно е да запомните правилната и навременна грижа за оборудването, което ще гарантира неговия дълъг експлоатационен живот.

Хидромасажни вани: тънкости на избор

Когато купувате този вид оборудване, обърнете внимание на комбинацията от фактори, които влияят върху потребителските и експлоатационните качества на хидромасажната вана.

Материал на изработка

Оптималният избор в повечето случаи е акрилът – той е хигиеничен, практичен, естетичен и приятен на допир. Друго важно предимство на акрилните вани е тяхната безшумност и добра топлоизолация. Недостатъците включват уязвимост към механични повреди.

Оборудване

Хидромасажната вана е многофункционално устройство. Неговите възможности зависят от инсталираното оборудване. Най-модерните са комбинираните вани, способни да извършват вертикален и хоризонтален хидромасаж. Интензивността и качеството на въздействието зависи от броя и разположението на дюзите.

Също така много модели са оборудвани с функциите на аеромасаж (масаж с топли въздушни потоци) и хромотерапия (терапевтични ефекти с многоцветно осветление).

Дизайн

Хидромасажна вана с нестандартна форма и изящно осветление може да подчертае изключителния стил на интериорния дизайн на банята, както и индивидуалността на своя собственик.

„Обърнете внимание на комбинацията от фактори, влияещи върху потребителските и експлоатационните качества на хидромасажната вана.“

Няколко съвета за използване на гореща вана

Не правете класически хидромасаж сутрин преди работа. Тази процедура има релаксиращ ефект. За ободряване е по-добре да охладите водата и да ограничите времето на експозиция до 10 минути.

Регулирайте интензивността на струите. В съвременните модели джакузи можете да променяте концентрацията на въздух във водната струя, като по този начин постигате най-добрите усещания само за вас.

Не използвайте ваната след ядене или пиене на алкохол. В първия случай може да се появи гадене, а във втория има риск от заспиване.

Не прекалявайте с продължителността на процедурите. Масажът трябва да продължи не повече от половин час.

Къпете се редовно. Само в този случай хидромасажът ще даде максимален ефект. По-добре е да направите график за приемане на процедури, например всяка вечер в определен час.

Почистване на вашата хидромасажна вана

Акрилните вани не трябва да се третират с абразивни или агресивни почистващи препарати. Трябва да закупите специален състав (продава се във всеки супермаркет). След почистване ваната трябва да се изплакне.

Дезинфекция

Тази процедура е необходима, за да се предотврати развитието на бактерии във влажна среда. Някои вани вече имат вградена система за дезинфекция – просто добавете препоръчания продукт в специална кювета и натиснете бутон. В други случаи продуктът се излива във вана, пълна с вода и хидромасажът се включва за 10 минути в режим на празен ход. След това изплакнете системата с чиста студена вода.

Заключение

Можете да закупите хидромасажна вана от всякакъв тип от водещите производители евтино в онлайн магазина Baccabg.com 
Email: bacca_bg@abv.bg

Оцени статията
Рекламна агенция
Add a comment