Венчален пръстен – обичаи и традиции

За жената

Почти всеки е ходил до бижутериен магазин и се е спирал, за да погледне към красивите изработки на сватбените пръстени. Много голяма част от дамите, мечтят да преминат през олтара и да овенчаят този ден със венчален пръстен. За омъжените двойки, независимо дали са семейни от доста време, или само от няколко месеца, поглеждайки към витрината с венчалните пръстени започват да навяват спомените от вашето прекрасно сватбено тържество. Във всички култури, венчалният пръстен символизира единството и верността на двама души, но тези различни общества имат различни обичаи, свързани с брачната халка.

Венчален пръстен – Различните общоприети традиции като общи познания, брачната халка, на много места, е пръстен обикновено изработен от скъпоценни материали като злато и сребро. В зависимост от традицията на културата и мита може да бъде носен на безименния пръст, на лявата или дясната ръка. Венчалният пръстен символизира отдадеността и обета на един човек към друг. В САЩ, Великобритания и Западна Европа, венчалният пръстен се носи на лявата ръка. Докато много източноевропейски култури като Словакия, Германия, Финландия, Русия и Полша, се носи на дясната ръка. В много култури, венчалният пръстен е последният дар, даден от единия съпруг на другия. В почти всяка култура брачната халка се предшества в отношенията с годеженният пръстен. В повечето западни култури, включително Западна Европа и Съединените щати съпругът и съпругата ще графират техните имена и датата на сватбата като знак за отдадеността си един към друг.

В някои случаи, пръстените могат да се сложат на една възглавничка като дете от мъжки пол ще предаде възглавничката пръстените на кума който е свидетел на бракосъчетанието и двойката. Защо брачната халка се носи на безименния пръст? По време на Ренесанса, е било общоприето, че „безименният пръст“намиращ се от лявата страна съдържа „вена amoris“, известна също като вената на любовта. При всички случаи като символ на любовта и отдадеността венчалните пръстени са съкровена част от предстоящият семеен живот. Може би ще бъде добре, от време на време да ги поглеждаме и да си припомняме, защо и как сме се влюбили и да се върнем в прекрасните сватбени спомени.

Оцени статията
Рекламна агенция
Add a comment