Туристическата екипировка като задължителен елемент за всички планинари

Мода

Независимо дали си падаме по планинските преходи в Пирин, околностите между Благоевград, Банско или Кюстендил, трябва да знаем, че първата и най-важна част от нашето приключение започва с подготовката на туристическа екипировка.

В текущата блог статия ще обобщим защо туристическата екипировка е задължителна и кои са спортните дрехи, които трябва да си набавите преди да се запътите към върховете на Пирин или дори по-полегати разходки до интересни местности.

Туристически обувки

Да, те са основата на всеки преход. Дори и да сме облечени с обикновен спортен екип, обувките са важни за скалистите повърхности, като ще запазят опората и стабилността при стъпване.

Те също така са водонепромукаеми и ще държат дъжда или снега настрана от вашия крак. По този начин вие ще запазите краката си сухи, което може да предотврати бъдеща настинка при по-екстремни преходи в непредвиденото време.

Туристически панталони

Панталоните са втората важна част от туристическата екипировка и ще пазят от вятър и дъжд, като същевременно са удобни за ходене и изкачване на нови върхове. Създадени от лека материя, те ще бъдат ваша защита в горска среда  и ще се чувствате комфортно.

Туристически якета

Якето е следващия пивотален елемент към цялостната екипировка. Незвисимо от сезона – лято, есен или зима, то трябва да бъде с вас, защото времето в планината се променя за минути и никога не знаете дали ще се натъкнете на силен вятър, мъгла, буря или сняг.

Туристическа раница

Туристическите раници са мястото, в което ще съхранявате всички важни елементи за вашия безопасен преход. В нея можете да държите храната си, вода, мобилен телефон, карта, компас, нож и други аксесоари, които са задължителни при всеки тип преход.

Разбира се, има важни спортни дрехи, които можете да вземете за вашата разходка в планината като полари, суичъри, тениски, потници, компресиращи чорапи, но тези са второстепенни елементи към главните, които изброихме по-горе.

Финални думи

Туристическата екипировка не е за подценяване, когато поемаме своя път към планината. Това е място за страхотни приключения и гледки, но нашата подготовка е също толкова важна, за да направим изживяването незабравимо

И ако се чудите откъде можете да намерите страхотна туристическа екипировка, полари, туристически панталони и якета, оставяме линк към един от водещите магазини за екипировка – www.point1.bg

Разгледайте и харесайте екипировката за себе си.

Оцени статията
Рекламна агенция
Add a comment