Социални медии – маркетинг тактики

Социални мрежи

Най-добрата комбинация от тактики трябва да се заложи в плана, който определя бизнес целите.

Много компании действат по клишираното: Бутане в 5 направления Facebook, Twitter, корпоративен блог, YouTube и LinkedIn, без да мислят чрез тактика. Важно е да знаете, че съществуват и други социални мрежи, чрез които да спечели бизнесът ви.

Каква тактика да изберем? Планиране на действия, системно обновяване, добра Интернет дисциплина, добро обгрижване на акаунтите си – това са само част от добрите практики за успехи.

Обобщение:

Facebook – Започнете с ВИП партньорите ! Споделете с тях най-новите продукти, най-добрите оферти. Създайте промо кодове специално за тях.

Twitter – в България все още обществото, което ползва Twitter е малко в сравнение с Facebook, но това определено е мястото за анализи, проучвания, обсъждане, коментиране – идеалното място за обратна връзка

Други социални мрежи – на всеки един час браузване в Интернет, ние отделяме по 15 минути за социални мрежи – различни такива! Това означава, че трябва да се обърне внимание на масовите социални мрежи, отговарящи за съответната страна – важно е да направите проучване за държавата, тъй като за USA например – Twitter надминава FB, но в България нещата са по-различни.

Разработване на процеси от корпоративна и индивидуална гледна точка ще помогне за поддържане, увеличаване на клиентската база в дългосрочен план. Започнете с изграждането на взаимоотношения.

Оцени статията
Рекламна агенция
Add a comment