Реклама във Фейсбук – защо си струва?

SEO оптимизация

Защо повечето предприемачи, хора, опериращи в Интернет, все още разчитат на реклама във Фейсбук ?

Представяме Ви няколко предимсва от рекламата в Социалната мрежа, както е позната Facebook у нас в България ..

Всеки съвременен предприемач има нужда от Facebook реклама. Доскоро най-популярният и ефективен метод за популяризиране бе с акцент върху контекстната реклама на Google. Трябва обаче да знаете, че не толкова отдавна се появи по-ефективен метод за платено привличане на клиенти към бизнеса по отношение на възвръщаемостта на инвестициите.

По-долу ще видите 5 предимства на Facebook рекламата пред други методи за промотиране.

 1. Ниски разходи за реклама
  Средната цена на кликване върху реклама в Google е $3-7 или повече. Колкото и да е трудно да се повярва, цената на клик върху Facebook реклами може да бъде 10-15 пъти по-ниска. Опитайте и вижте сами. Средната цена на прехода в тази социална. мрежи – 0,30 $.


Цената на кликване върху реклами във Facebook е $0,20
Струва си да знаете, че бюджетът, изразходван за реклама в „търсачките“, зависи от нивото на конкуренцията. Например, ако планирате да рекламирате услуги, свързани с финанси, тогава цената на клик може да се увеличи значително в сравнение с декларираната стойност. Facebook също има подобен модел, но е по-малко забележим.

 1. Висока потребителска активност във Фейсбук
  Всеки ден администраторите и потребителите на общността добавят доста голямо количество съдържание, както висококачествено, така и не много добро. Всичко това допринася за факта, че хората прекарват голяма част от свободното си време във Facebook. Според статистиката средната стойност е 30 минути на ден. Въпреки това можете да наблюдавате приятелите си: хората прекарват почти цялото си свободно време тук. Сутрин, следобед и вечер. Това има положителен ефект върху ангажираността на публиката.
 2. Вашите потенциални клиенти обичат Facebook
  Броят на потребителите на Facebook непрекъснато нараства всяка година. 36,6% са потребители на възраст от 25 до 34 години, 23,5% са от 18 до 24 години, а 19,1% са хора на възраст 35-44 години. От всичко това следва, че в тази социална мрежа наистина има платежоспособна публика. Ако имате нужда от такъв, добре дошли.

 1. Фина настройка на демографското насочване
  Функцията за насочени реклами на Facebook има голямо разнообразие от настройки, които правят по-вероятно рекламите да се показват на вашата целева аудитория. В този социален мрежи имат възможност да избират от повече от 150 критерия. Може да е:
 • финансово състояние;
 • образование;
 • дали ползвателят разполага със собствено жилище;
 • дали дадено лице е със съпруг/съпруга, или е самотно и др.
 1. Поведенческа таргетирана реклама
  Във Facebook можете да изберете аудитория въз основа на поведенчески предпочитания. Такива критерии включват:
 • хора, завърнали се от пътуване;
 • потребители, които даряват средства за програми за хуманно отношение към животните;
 • любители на различни игри на компютър или мобилно устройство.

За финал, няма как да пропуснем да споменем, че можете да рекламирате във Фейсбук и по органичен начин, но за тази цел Ви трябва мощна страница, фейсбук група, общност, която да е с аудитория, която има афенитет към продукти/услуги, които предлагате.

Акот търсите компания, която да изгради Фейсбук Рекламна кампания, то тогава поискайте оферта от metrix.bg

Оцени статията
Рекламна агенция
Add a comment