Ръководство за SEO на коментари

SEO оптимизация на коментари SEO оптимизация

В настоящата статия се споделят съвети за това как да популяризирате сайта си чрез коментари. Ще научите какво да направите, за да накарате хората да оставят съобщения и обратна връзка по темите, които публикувате.

Каква е ползата от популяризирането чрез коментари?


Безплатно подходящо съдържание

Търсачките индексират не само основния текст в статиите, но и коментарите, които потребителите оставят. Те може да съдържат нискочестотни заявки, които ще доведат потребителите до вашия проект. Разбира се, коментаторите несъзнателно изписват ключови думи за бас. Страницата се класира за тях в резултатите от търсенето и често заема първите позиции. Причината за това е ниската конкуренция между нискочестотните фрази. Може би с една или повече от тези фрази ще получите 1-2 посещения на ден. Представете си, че вашият проект има стотици или хиляди коментари. Те могат да доведат до значително количество трафик без вашите усилия.


Редовни актуализации

Търсачките придават по-голяма тежест на сайтове, които имат постоянно ново съдържание. Това е сигнал за роботите: проектът е оживен и интересен, което означава, че трябва да го класирате по-високо от конкурентите и често да обхождате страници. Резултатът е увеличаване на позициите и трафика, ускоряване на индексирането.

Не забранявайте коментирането в сайтовете си!


Направете възможно най-лесно коментирането на статии:

Намалете броя на задължителните полета във формуляра. Лесно добавяне на вашето мнение – увеличаване на броя на коментиращите, както и на самите коментари.
Мнозина се страхуват да оставят електронната си поща на непознат сайт. Дайте на читателите си избор: използвайте акаунт в социалните медии или имейл, за да публикувате коментар.
Добавете възможност за споделяне на връзки. Изходящият спам е лош. Въпреки това, има хора, които оставят коментари само за да получат трафик към сайта си (ползвайки коментарите за линк билдинг). Това е значителна част от аудиторията, готова да споделя безплатно съдържание. Връзките могат да бъдат затворени от индексиране с помощта на JavaScript. Хората ще щракнат върху тях и ще отидат на външен сайт, но тежестта на вашите страници няма да изчезне. Търсачката няма да ги счита за спам. Използвам плъгин Clearfy за затваряне на връзки. Той предоставя и много други страхотни функции за популяризиране на проекти на WordPress.

W-SEO.com – Оптимизация на сайтове, уеб дизайн, редизайн, техническа поддръжка и интернет реклама

Профили, награди и рейтинги


Може да бъде много полезно да създадете рейтингова система и да им дадете забавни имена, като „новак-шматка“, „опитен потребител“, „супер експерт“ и т.н. Интересът към комуникацията ще се увеличи. Друг начин да стимулирате активността и да популяризирате сайта си с коментари е с джаджата за най-коментиращите. Може да се добави към WordPress с помощта на приставката „Top Commentators Widget“.

Освен това наградете първия стотен, хиляден, милионен коментатор. Подаръците и бонусите са страхотна мотивация за общуване.

Свържете се с аудиторията си


Отговорете на въпроси, задайте ги, подчертайте допълнителни факти, дайте обяснения. Като цяло, бъдете максимално полезни – и хората ще питат повече, ще общуват с вас. Комуникацията с публиката автоматично повишава експертността на статията.

Ние популяризираме сайта с коментари на сайтове на трети страни
Това е един от начините да получите безплатен насочен трафик. Преди всеки се опитваше да коментира блоговете на Dofollow, за да повиши TIC, но сега този метод на практика е остарял. Някои SEO експерти го пползват, за разнообразен линк билдинг, но се придържат към строгоспецифични правила, коментирайки само адекватни теми, тематични публикации, и оставяйки полезно мнение, а не просто спам.

Как да избегнем грешки при популяризиране на коментари


Няколко последни съвета, за да не навредите на проекта си.

Стимулирайте естествената активност, за да актуализирате постоянно съдържанието си и да подобрявате класирането на страниците си.


Имайте предвид обаче, че всяка измама е стъпка към неизвестното, тъй като не е лесно да се заблуди алгоритмите за търсене.


SEO оптимизация с персонализирани коментари е добър метод за получаване на съдържание. Ако обаче не създадете ценен експертен материал, тогава представянето на препоръки и мнения няма да помогне.


Избягвайте скока в броя на публикациите от читатели под статии: това ще породи подозрение сред алгоритмите за търсене.


Не забравяйте, че роботите не са единствените, които гледат съдържание. Оценителите Google са специално обучени хора, които оценяват качеството на интернет проект. Ако съдържа безинтересно, неуместно, посредствено съдържание с куп грешки, а под него има много безсмислени коментари, човек ще забележи това и ще хване проекта за измама. Не рискувайте със сайтовете си, че можете да получите наказание.

Статията достига до Вас благодарение на опитните SEO експерти на W-SEO.com

Оцени статията
Рекламна агенция
Add a comment