Колко струва SEO одит на сайт

SEO оптимизация

SEO е все по-важен инструмент, когато става дума за дигитален маркетинг. Много компании вече се отказват от скъпите PPC рекламни модели и вместо това се обръщат към трайни, дългосрочни органични стратегии. Но преди да можете да приложите linkbuilding тактики, ще трябва да накарате дигитална фирма да извърши това, което е известно като SEO анализ на вашия уебсайт. Такъв одитът е по същество просто проверка на вашия website, когато става въпрос за неговото класиране в Google. Колко добре се класира, къде може да се подобри и какви стратегии трябва да се приложат, за да се увеличи видимостта на вашият интернет сайт. 

И така, колко струва едно SEO анализиране и какво включва то? Нека да разгледаме.

Колко струва един seo одит?

Средно можете да очаквате да платите някъде между 200 и 400 лева за пълен SEO одит на вашия уебсайт. Очевидно тези разходи ще варират в зависимост от редица променливи фактори и ще зависят от това колко време отнема анализът.

Какви фактори влияят върху цената на SEO одита?

Като наградена SEO консултантска фирма в България , ние извършихме безброй одити на големи и малки уебсайтове. Обикновено следните фактори играят роля в общите разходи за SEO одит:

Размер на уебсайта 

Размерът на вашия интернет сайт ще играе определяща роля в общите разходи за вашия одит. Ако имате голям, разтегнат уебсайт, ще отнеме повече време на вашите наети експерти да си проправят път през съдържанието. Сложността на вашия дигитален сайт също ще играе роля, например, много по-лесно е да извършите одит (и да приложите ключови SEO стратегии) ​​на web site, който използва типична платформа като WordPress. 

Възраст на уебсайта 

Ако управлявате сайт, който отскоро е активен, е много по-бързо да извършите SEO одит. Ако тепърва започвате своя бизнес, също така е по-лесно да разработите печеливша стратегия както на страницата, така и извън нея. Въпреки това, за по-стари уебсайтове нужната проверка може да отнеме малко повече време. Цялото съдържание извън сайта и пълнежа на сайта ще трябва да бъде оценено и това може да отнеме повече време за дигиталната агенция. 

Вид одит 

Друг фактор, който ще повлияе на цената на вашия SEO одит, ще бъде типът проверка, от която се нуждае вашият уебсайт. Има пет различни вида SEO анализи: технически одит, проверка на съдържание, социален, проследяване на връзки (или offpage) и конкурентен, детайлен. Типът проверяване, от който се нуждаете – и типът уебсайт, който управлявате – естествено ще повлияят на крайните разходи за анализи. Например, ако управлявате блог със стотици страници с дългосрочно съдържание, вашият одит на съдържанието ще струва повече от обикновен технически. Можете също така да изберете комбинация от трите вида проверяване. Отново, това очевидно ще играе роля в крайната цена на одита.

Какво включва SEO одитът?

Общата цел на такъв одит е да намерите начини за оптимизиране на уебсайта ви в рамките на дадена ниша. Наистина няма универсален отговор, когато става въпрос за SEO. Всеки уебсайт и ниша има различни нужди. Като се има предвид това, повечето специални одити ще включват основна проверка на ключови елементи на сайта, като четливост, техническа производителност, преглед на съдържанието на място и извън него.

Възможност за обхождане, анализ на индексиране, повредени връзки и изображения и текст. Съществуват и различни видове SEO одити, както беше споменато по-горе. Като цяло, пълен пакет за услугата ще включва следните елементи:

Технически одит

Техническият SEO одит е проверка на вашия сайт от логистична и удобна за потребителя гледна точка. Вашите дигитални експерти ще анализират фактори като време за зареждане на страницата. Дали вашият сайт е удобен за мобилни устройства или не, и други технически фактори. Които влияят върху четливостта и използваемостта на вашия сайт, като страници с грешка 404 и дублирано съдържание.

Одит на съдържанието

Този одитът е проверка на писменото съдържание на вашия уебсайт, по-специално на страниците с услуги, целевите страници и блога на вашия интернет сайт. Когато става въпрос за SEO, съдържанието наистина е ключово: вашият нает екип ще може да идентифицира целеви ключови думи, които могат да помогнат на този website да се класира във в конкретна ниша. Тези компании обикновено първо ще се опитат да намерят ключови думи. Това са фрази за търсене във конкретна ниша, които съчетават голям обем на търсене с ниска конкуренция.

Конкурентен одит

Такъв тип  одит ще анализира представянето на уебсайта и ще го сравни с основните ви конкуренти. Вашият SEO екип ще докладва за слабите страни на представяне, както и за силните качества на всеки конкурент. Това ви позволява да оптимизирате сайта си, да подобрите съдържанието си, като същевременно го направите по-конкурентоспособен спрямо ключовите ви фрази.

Социален одит

Социалният одит инспектира присъствието на сайта ви в мрежите на социални медии като Twitter, Facebook, Pinterest, Instagram и други уебсайтове. Такъв одит също така ще анализира фактора за споделяне на вашия уебсайт. Известен още като колко лесно е за потребителите да споделят и разпръскват съдържанието ви онлайн (съкращение на URL адреси, четливо съдържание и т.н.)

Одит на външните връзки(offpage)

Известен също като одит извън сайта, анализът на връзки ще инспектира всички обратни посочвания към вашия уебсайт. Обратните линкове (известни като изграждане на offpage за дигиталните експерти) са изключително важни, когато става въпрос за SEO. Одитът на връзките ще провери качеството и ще даде предложения къде да подобрите видимостта си извън сайта.

Колко време отнема един SEO одит?

В зависимост от размера на вашия уебсайт – и в зависимост от типа SEO одит, от който се нуждае интернет сайтът ви. Типичното анализиране може да отнеме от 2 до 6 седмици. Ако вашият интернет сайт е много натоварен с текст, с много препратки и съдържание извън него. Може да отнеме дори повече време. Не бива да се обезсърчавате от времето, което може да отнеме SEO одита. Самото обследване е дълъг процес. Предпочитаме да мислим за това като за маратон, а не за спринт.

Защо да изберете SEO одит?

Дори ако не планирате да прилагате нова SEO стратегия, такъв одитът може да бъде изключително полезен, когато става въпрос за подобряване на потребителското изживяване на вашия уебсайт. Ето само няколко причини, поради които фирмите трябва да провеждат редовни анализи на своите сайтове:

Трайни, дългосрочни резултати 

Ако искате да се отдалечите от скъпите PPC кампании, SEO е най-лесната (и най-издръжливата) форма на дигитален маркетинг. И за разлика от платените кампанията, не е нужно да продължавате да плащате за SEO одит всеки месец. Въпреки че може да плащате за услуги по оптимизация (това обикновено включва писане на блогове, проучване на ключови думи и изграждане на връзки). Тези действия ще помогнат на вашия уебсайт да расте органично за години напред. 

Подобрено потребителско изживяване 

SEO одитът не само помага за подобряване на класирането и реализациите в Google, но също така е страхотен за окачествяването на потребителското изживяване на всеки уебсайт . Няма нищо по-досадно от това да се опитвате да упътите някого. През website с дълго време за зареждане на страници, повредени връзки и лошо написано съдържание. SEO аналиът ще помогне да се изчистят всички пропуснати грешки в уебсайта и ще създаде потребителско изживяване. Което ще насърчи читателите да останат на вашия сайт за по-дълго време. 

Достигнете по-лесно до вашата целева аудитория 

В основата си, принципът на бизнеса е решаването на проблемите на хората с цел печалба. И къде хората обикновено търсят решения на проблемите си? Google! С 3,8 милиона търсения в минута в световен мащаб можете лесно да достигнете до целевите си клиенти. С добре написано, оптимизирано съдържание, вие не само предоставяте услуга (известна още като вашия бизнес). Но с добре описано, SEO уникално съдържание, като безплатна публикация в блог или информативна статия, вие всъщност произвеждате нещо ценно за вашите клиенти.

Заключение:

Като цяло цената на вашия SEO одит ще зависи до голяма степен от размера на вашия уебсайт, типа одит, който търсите, и сложността на вашите linkbuilding нужди. Както вече споменахме по-горе, няма конкретно написан план за SEO. Всеки уебсайт ще изисква различен тип обследване, стратегия и преглед.

Оцени статията
Рекламна агенция
Add a comment