На какво да обърнете внимание, когато избирате нов костюм?

избор на костюм Мода

Някои от Вас си мислят, че да се закупи добър костюм е лесна работа, но всъщност това съвсем не е така.

Как правилно да изберем първия си костюм?

Ако искате да изглеждате елегантно и да сте в крак с последната мъжка мода, костюмът би трябвало да е най-добрият ви приятел. Ала изборът на първия костюм не е толкова лесен. Как да го направим правилният, без да е необходимо да добавяме десетина години върху възрастта си чрез костюма, който по презумпция е строго облекло? – Това е въпрос, който тревожи голяма част от младежите, които за пръв път възнамеряват да облекат сако и панталон.

Самата кройка

Тя е най-важното нещо, върху което трябва да внимавате при избора на костюм. Съветваме ви да избягвате костюмите с права кройка. През 80-те и 90-те години бяха на мода, но не и сега. Днес за предпочитане са разкроените костюми.

На първо място те стоят добре на всички мъже, включително и на онези, които имат не толкова фин силует. Освен че придава по-голямо съвършенство на фигурата, тази кройка позволява свобода на движенията – нещо, което далеч не е за пренебрегване.

Цветът и материята

Вашият първи костюм е добре да бъде възможно най-класически. Защо не и черен? Черното е елегантен цвят и стои добре на ризи във всякакви цветове. Един черен костюм е лесен за съчатеване и би бил подходящ за множество и най-разнообразни поводи в живота ви.

Що се отнася до материята, ленът е добър избор. Лек и приятен за носене, той не излиза никога от мода, а и е особено подходяща материя за костюм. Съветваме ви да предпочетете костюм от 100% лен. Комбинирайте го с бяла риза и елегантни обувки за бизнес-вид.

Обърнете внимание и на сезоните, в които ще се ползва. Зимните костюми се отличават с по-голямо наличие на вълнени и кашмирени нишки в състава си, докато при летните месеци нещата стоят малко по-различно.

Завършекът на костюма

Дребните детайли са от огромно значение. Затова ви препоръчваме да изберете костюма си с едно или две копчета. Тези модели са твърде актуални напоследък. Ако искате малко по-„денди” вид, носете под сакото фишу, вместо вратовръзка, а ако далеч не си падате по официалностите, изберете подходяща тениска, като избягвате изкуствените материи.

Ето че вече сте в състояние да пристъпите към покупката на първия си костюм. Пробвайте смело различни модели и мислете, преди да се решите. Забавлявайте се и се чувствайте комфортно в новия си тоалет. Той ще бъде една от най-добрите ви инвестиции, ще изразява Вашият стил, Вашето мнение, характер.

Оцени статията
Рекламна агенция
Add a comment