Какво трябва да купите в офиса: списък с необходимите канцеларски материали

Интелигентно подбраните офис консумативи могат да ускорят работния ви процес. Служителят не трябва да мисли къде да намери химикалка, да поправи телбод и къде е сгъната хартията. Всичко трябва да е удобно и винаги под ръка. Безупречният стил на организация може да бъде подчертан с правилния офис списък.

Съдействие при съставяне на списък на офиса

Много е трудно да се разбере какво е най-добре да се купи за офиса, тъй като продуктите в продажба са представени в огромно разнообразие. Отиването в магазин без списък е изпълнено с неефективно пазаруване. Не забравяйте да направите списък с необходимите хартиени офис консумативи, канцеларски материали, преди да посетите магазина. Рафтовете на търговските центрове са пълни с разнообразие и атрактивни продукти. Ако не мислите за покупките си предварително, има голям риск да купите твърде много и да забравите за важни неща. За да съставите списък на офиса, е необходимо да анализирате следните точки:

Обърнете внимание на размера на организацията. Това е основният фактор за количеството закупени офис консумативи. В малка компания е достатъчно да закупите минимален комплект за всеки служител и някои артикули за общо ползване, наличността е незначителна. Изчисляването на стоки за голям офис е по-сложен въпрос, зависи главно от спецификата на всеки отдел. Тук си струва да помислите за покупка на едро, ще бъде по-бързо и по-изгодно.
Разберете какво е най-добре да купите въз основа на характеристиките на работата на вашите служители и размера на предприятието. Например, един служител на компютъра ще има достатъчно основни: хартия, химикалки, маркери, моливи, телбод, ножици, линийки, острилки, лепкави бележки. За първи път това ще бъде достатъчно за работа.
Ако във вашия офис има дизайнери или инженери, очаквайте те да се нуждаят от специализирано оборудване: качествени пастели, специални линийки, художествени маркери и подходяща хартия.
Помислете за провеждане на общи събрания и сесии за планиране. Може да се нуждаят от бели дъски, специални маркери, ватман хартия и магнити. Помислете за оптималните комплекти в зависимост от специализацията на офиса.
Проверете със съществуващите служители. Всеки човек е индивидуален, за някого ще са достатъчни само няколко химикалки и му е по-лесно да прави всичко на компютър, а някой работи по-добре, гледайки хартиен календар.
Офисът трябва да опрости работните дейности. Необходимо е той да бъде приятен за използване и да не се разсейва от организационни проблеми.

Универсален списък с канцеларски материали за нормален работен процес в офиса

Пазарът на канцеларски материали е огромен, когато избирате, имайте предвид, че не трябва да купувате продукти, които са твърде ярки, най-евтините и не с високо качество, те само ще пречат на работния процес. По-долу е даден списък с офис консумативи, които ще отговарят на абсолютно всеки служител. Много от тях могат да бъдат споделени, но това зависи от броя на служителите и размера на офиса. И така, универсалният списък на офиса:

хартия за принтер А4;
хартия за факс;
хартия за бележки в блокове;
стикери за бележки;
пощенски пликове;
телбод;
Скоби;
антителбод (разширител за телбод);
кламери 28мм;
перфоратор;
А4 файлове за документи;
папки за подвързване;
тави за хартия;
хартиена кошница;
ножици 16,5;
химикалки;
химикалки с хелий;
черни чакълени моливи;
коректор на текста;
гумичка;
острилка;
владетел;
маркери за подчертаване на текст;
Органайзер на стойка за офис консумативи;
лепило;
PVA лепило;
канцеларска лента.

Хартията е най-основният консуматив. За голямо предприятие можете да закупите няколко вида: клас A – за официални писма, клас B – за вътрешни работни документи, клас C – за чернови. Това разнообразие ще ви позволи да спестите пари и да подчертаете статута на компанията. Купувайки подходящата хартия за вашия принтер, можете да избегнете засядане на хартия и преждевременно износване на оборудването.

Теплоте трябва да бъдат закупени в няколко различни размера. В работата обикновено са полезни обикновен до 20 листа и по-голям. Антителбодът няма да е излишен, спестява много време, но няма смисъл да придобивате скъп.

Перфоратор трябва да се купи на по-висока цена, колкото повече железни елементи има, толкова по-добре ще работи.

Не си струва да избирате най-евтините химикалки. Пластмасата в тях често се чупи, а самото мастило може да спре да пише по всяко време. Обърнете внимание на дръжките на маслените пръчки. Не са скъпи, но издържат дълго време и рядко се провалят. Всеки служител се нуждае от минимум две сини химикалки, една черна и една червена. И не забравяйте да закупите допълнителни пръчки. Ако фирмата е голяма, можете да поръчате химикалки с логото на фирмата. Това е добра реклама.

Такъв списък на офиса е минимумът, който ще помогне да се организира ефективната работа на офиса. Останалите аксесоари се закупуват по желание или в зависимост от спецификата на работата.

Специфични канцеларски материали

тетрадки за дневници;
нож за хартия;
ватман;
Коркова дъска;
бутони;
свързващи вещества;
раздели-отметки;
Прелистни, стенни, настолни календари;
широка лента;
калкулатор;
печати;
табелки с имена на масата;
значки.
Има няколко вида папки за съхранение и използване на документи на хартиен носител:

Папка. Много удобен за поставяне на документи, които често се преглеждат или изискват преместване.
Папка за регистрация. В него се съхранява и обработва голямо количество информация.
Папка с копче, ластик, цип – за доставка на документи.
Пръстенна връзка.
Папка с шнурове.
Папка с куфарче.
Таблет за хартия.
За планиране на срещи, големи срещи и презентации ще бъде удобно да закупите отделно оборудване според следния списък на офиса:

монтирана на стена или мобилна магнитна дъска;
стъклена дъска;
маркери за бяла дъска;
гъби за изтриване;
магнити;
спрейове.

Останалите офис консумативи вече зависят от вида на дейността и са тясно насочени.

Въпреки разнообразието от канцеларски материали, дайте предпочитание на строг дизайн. Ярките, наситени цветове ще бъдат разсейващи и досадни. Същото важи и за най-евтините неща, те са по-склонни да поставят на пауза работния процес. Най-добрият вариант е да купувате известни марки от гишето за първите няколко пъти, а след това да установите контакти с доставчици и да направите покупки на едро през онлайн магазина.

Заключение, касаещо оборудване на офис с канцеларски материали


Компетентно съставен списък на офис консумативи в офиса ще ви позволи да започнете трудовата си дейност по-бързо и по-добре. Правилно подбраните аксесоари ще подчертаят статута на компанията и ще ви помогнат да работите комфортно, уютно и удобно.

Надяваме се, че статията Ви е била полезна.

Много е важно да знаете, че компанията Поликат може да Ви помогне, ако Ви трябва изработката на рекламни материали, блендери, пощенски пликове и много други.

Оцени статията
Рекламна агенция
Add a comment