Какво са директориите за статии

SEO оптимизация

Какво са директориите за статии? Това могат да бъдат най-общо казано блогове и уеб сайтове в които всеки отделен user може да напише собствена публикация вътре. Обикновенно директориите за статии имат категории, за да може регистрирания потребител да публикува неговата публикация в най-тематичната според post-а му категория.

Какъв е смисъла и изгодата от това да публикуваш съдържание в директория за статии? Смисъла и ползите от това са двустранни.

W-SEO.com – Оптимизация на сайтове, уеб дизайн, редизайн, техническа поддръжка и интернет реклама


От една гледна точка, директориите за статии са предопределени за SEO специалисти, където лесно могат да напишат статия, която да е сходна по тематика на уеб сайта, който желаят да оптимизират. В тази публикация най-често се позволяват да се слагат хипер връзки към желан от user-а адрес, които са dofollow. Така SEO специалиста си спечелва линк от тематично свързана публикация, която е на външен домейн и евентуално ще задължи търсачката Google да постави исканият от него уеб сайт на по-горни позиции.

От друга страна, директориите за статии са адски полезни и за потребителите. Когато потребител си хареса някоя хубава директория, той би могъл да си подбере категория, която го интересува и да чете публикациите, които са включени там. По такъв начин той сам ще разбере неща, които го интересуват и вероятно ще кликне на някой от хипер връзките поместени в определената публикация. По този начин се прави и пряк трафик от посетители, без да се надяваме генерално на Google търсене.

Всяка една директория за статии има условие за включване на статии. В повечето български директории имат донякъде еднакви условия, като радикалното такова е – post-а, която слагаме да бъде уникална. Следователно – да не присъства на друг адрес в Интернет.

Обикновенно има и претенции за най-малък брой думи – най-често, това са 300 думи и не повече от 3 външни линка.

Ако авторът се съобрази с тези условия няма никаква причина публикацията, която е добави да бъде одобрена и той да си получи трите връзки от нея.

Една от хубавите директории за статии е Blogomania.org.

Заповядайте в нашата директория Blogomania и публикувайте бързо вашите публикации.

Оцени статията
Рекламна агенция
Add a comment