Качване на мускулна маса за мъже и жени – програми

Анаболни стероиди Полезно

Анаболни стероиди за покачване на мускулна маса
Някои смятат, че приемането на стероиди е много модерно и безопасно. Други твърдят, че причиняват непоправима вреда на тялото и дори могат да бъдат фатални.

Много от използващите ги се кълнат, че са независими от „химията“ и могат да се откажат от анаболите по всяко време. Други признават, че животът е по-добър със стероиди и не смятат да се отказват от тях.

Често рекреационните (не състезателни) културисти твърдят, че въздействието на анаболните стероиди не е толкова значително, колкото всички си мислят. Но дори един повърхностен поглед към професионалистите е достатъчен, за да подскаже нещо съвсем различно.

Вярно е – има много мистерии около употребата на стероидни лекарства и още повече объркване. Както при повечето неща, свързани с фитнеса и здравето, и тук не липсват различни гледни точки.

Тази статия е за това как анаболните стероиди действат за натрупване на мускулна маса, колко ефективни са те, техните странични ефекти и как можете да разберете дали даден спортист е на химиотерапия или не.

Колко ефективни са стероидите?


Много от хората, употребяващи стероиди биха искали да вярвате, че техните свръхчовешки тела са свързани повече с упорита работа, отколкото с лекарства, но това просто не е вярно.

Да, необходима е много упорита работа, за да се изгради физика от най-високо ниво, но е необходима и много фармакология.

Причината за това е съвсем проста: съществуват естествени граници за мускулен растеж и загуба на мазнини. И тогава се натъквате на проблеми: не можете да ядете достатъчно храна, за да се чувствате добре, тренировъчното натоварване изглежда непосилно, сънят ви страда, сексуалното ви влечение рязко пада и нивото на енергията ви пада. Правилните лекарства променят всичко това.
Ето резултатите от едно добре известно изследване на университета в Маастрихт.
В рамките на 10 седмици те разделиха спортистите на 4 групи:

  • плацебо без упражнения
  • тестостерон без упражнения
  • упражнения без тестостерон
  • упражнения плюс тестостерон.

Популярни анаболни стероиди


Тестостерон


Средство за покачване на мускулна маса

Очевидно тестостеронът винаги е съществувал; все пак това е естествен хормон. Дори в древни времена силата му е била разбрана. По време на първите олимпийски игри в древна Гърция атлетите редовно са консумирали сурови животински тестиси в подготовка за състезания – тестостеронът се произвежда в тестисите. И въпреки че най-вероятно не са разбрали каква е тайната, те вече са забелязали по това време, че тя предоставя набор от предимства.
През 1931 г. немският химик Адолф Бутенанд извлича андростенон от урината, а през 1934 г. Леополд Ружичка разработва средство за синтезиране на хормона.
Този пробив в медицинската наука се смята за толкова забележителен, че Бутенанд и Ружичка получават Нобелова награда за работата си през 1939 г. Така тестостеронът в неговата чиста форма стана достъпен за масова консумация.
Основните ефекти на тестостерона:

  • Увеличава съдържанието на азот в мускулите
  • Увеличава протеиновия синтез
  • Увеличава броя на кръвните клетки
  • Повишава общата метаболитна активност
  • Потиска глюкокортикоидите (катаболни хормони)
  • Увеличава производството на IGF-1 – инсулиноподобен растежен фактор.


Dianabol (Danabol, D-Bol)

Известен също като метандростенолон. Вторият в историята (появил се през 1958 г.) анаболен стероид, създаден от лекаря Джон Зиглър специално за олимпийския отбор на САЩ. Оттогава стероидните лекарства са широко използвани в спорта. Dianabol е кралят на стероидите и без съмнение най-обсъжданият анабол на планетата. Това е така, защото практически нищо не може да се сравни с него по отношение на увеличаване на силата и натрупване на мускулна маса.

Можете да закупите продукти от тук

Анадрол (оксиметолон)


За Anadrol не се говори твърде много, но по отношение на покачване на мускулна маса и сила той е може би на второ място след Dianabol. Това не е твърде изненадващо – Anadrol е много подобен химически на D-Bol, тъй като те са производни на дихидротестостерона.

Можете да очаквате да наддадете до 12-14 кг само за 4 седмици от цикъл на Anadrol. Тази тежест ще се състои от мускулна тъкан и вода. Anadrol се използва най-добре в комбинация с други стероидни лекарства като метандростенолон, тъй като натрупаната мускулна маса може бързо да изчезне след цикъл. Докато когато се комбинира с „базови стероиди“ като тестостерон, дека-дураболин или тренболон, по-голямата част от печалбата остава след завършване на курса.

Тренболон


Тренболонът е модифицирано съединение на нандролон (известен още като Дека Дураболин), но е четири пъти по-мощен. Смятан за един от най-мощните анаболни стероиди за натрупване на мускулна маса на всички времена.

При приема му нивата на тестостерон и IGF-1 – инсулиноподобен растежен фактор се повишават драстично. Използва се широко в професионалния бодибилдинг при подготовка за състезания.

Как да разпознаем употребата на стероидни лекарства


Сравнително лесно е да разберете дали човек приема стероиди.

Ако изглежда по-добре от теб… ако е по-силен от теб… ако се справя по-добре… ако има повече пари… ако има по-красива приятелка… Стероиди. 100%.
Така смята мнозинството.

Истинският начин да разберете: колкото повече крещи за своята „естественост“, целенасоченост и всеотдайност, толкова повече „химия“ използва.

Това е шега, разбира се…

Преди да научим как да забележим употребата на анаболни стероиди за натрупване на мускули, нека поговорим защо това изобщо трябва да ни притеснява.

В края на краищата хората имат право да правят каквото си искат с телата си. Употребата на стероидни лекарства не е измама, ако някой просто иска да изглежда по определен начин или е професионалист в спорт, в който всички са на анаболни стероиди (независимо от тяхната „официална“ позиция относно употребата на тези лекарства), или ако работата им изисква това да са в много добра форма, като фитнес или филмови модели.

Неморално е обаче, когато хората използват „химия“, за да постигнат физическо състояние, което не може да бъде постигнато по естествен път, а след това се представят за естествени спортисти и продават своите съвети, продукти и услуги.

Нещо важно! Ако сте под 18 годишна възраст, не приемайте никакви химически вещества! Даже не прекалявайте и с тренировките! Костите все още не са се развили напълно и смятаме, че след навършване на пълнолетие, едва тогава си струва да започнете усърдна работа по външният си вид!

Оцени статията
Рекламна агенция
Add a comment