За да намерите перфектния кухненски смесител

Смесители за кухня с изтеглящ се чучур | bg-maistor.com Полезно

Въпреки че най-практичното им приложение е да осигуряват топла и студена вода, кухненските смесители играят голяма роля в дизайна на кухнята. Има толкова много за избор. Стиловете и цените варират изключително много. Просто казано, един кран не пасва на всички!

Ето някои практически съвети, които да имате предвид, докато купувате нов кухненски смесител.

Има ли някакви практически характеристики, които трябва да взема предвид, когато купувам кухненски кран?

Търсенето на нов кухненски кран е много забавно, но има няколко функционални съображения:

Стил на монтаж

Най-типичните стилове за монтиране на кухненски смесител са: монтиран на плот, монтиран на мивка и монтиран на стена.

Вътрешните части

Сменяеми ли са поотделно? Ако е така, няма да се налага да сменяте целия кухненски смесител, ако част се счупи.

Тип клапан

Керамичните дискови вентили са най-новата технология за смесители. Два керамични диска контролират водния поток и образуват уплътнение, когато са заключени заедно. Те са най-скъпият тип вентил, но най-надеждният. Крановете с компресионен вентил са най-евтините, но най-податливи на течове. Смесителите със сферичен кран имат въртяща се топка, която регулира водния поток. Крановете с патронни вентили използват гумен О-пръстен за контролиране на водния поток.

От какви материали са направени кухненските смесители?

Обикновено крановете са направени от продукти, които избягват корозия. Месингът и неръждаемата стомана са най-често срещаните, но по-евтините модели също са направени от цинкова сплав. Покритията на крановете в наши дни е малко вероятно да се лющят или потъмняват и обикновено се предлагат от месинг, никел, калай, злато. Все пак небето наистина е границата. Титанови и епоксидни покрития ще запазят покритието още по-дълго.

Кой материал за кран е най-здрав?

Месингът е най-добрият материал за инвестиция. В идеалния случай както тялото, така и контролите на крана трябва да бъдат направени от месинг.

По отношение на покритието, полираният никел е изключително здрав. Допълнително покритие с материал като титан предотвратява надраскване и потъмняване. Хрома е най-малко здравият, но най-евтиният.

Кое покритие на крана е най-лесно за поддържане чисто?

Месингът, никелът и калайът най-лесно скриват пръстови отпечатъци и петна. Хрома най-трудно се поддържа видимо чист.

Има различни стилове на дръжките на кухненския кран. Кое е най-доброто?

Понастоящем има 3 различни стила на дръжките на кухненския кран. Всеки има своите плюсове и минуси. Едно ще е точно за вас.

Кранът с една ръкохватка позволява контрол на потока и температурата с течно движение. Въпреки че контролът на температурата не е толкова прецизен като кран с две дръжки, те са популярни, защото са много удобни.

Със своите отделни топли и студени дръжки, кранът с две дръжки позволява по-прецизен контрол на температурата. Те са най-традиционният кран, но управлението на две температури поотделно може да бъде неудобство.

Кухненските кранове със свободни ръце са сравнително скорошна иновация с редица предимства. Те минимизират бъркотията. Децата и тези с двигателни проблеми имат достъп до вода много по-лесно, отколкото с традиционен кран.

Какъв тип кухненски кран да взема?

Обмислете всички подробности, изнесени досега. Определянето на правилния кран за вас и вашата кухня разчита на комбинация от функция и стил.

Функционално, съобразете начина си на живот. Ако имате малки деца, трайното и лесно за почистване покритие е идеално. Ако достъпността е проблем, тогава без дръжки може да е добър вариант. Смесители за кухня с изтеглящ се чучур са чудесни за почистване на мивката след тежко приготвяне на храна.

Стилистично, помислете за текущия си дизайн на кухнята. Трябва да е добре установен до момента, в който сте готови да закупите кран. Ако вашата кухня е елегантна и съвременна, прост дизайн на кран с изчистени линии е най-добрият. От друга страна, ако имате кухня в стил селска къща, стенен кухненски кран с патинирано покритие и управление с две дръжки би бил подходящ. Кухнята на главния готвач изисква модел от неръждаема стомана с висока дъга и издърпваща се дюза.
И така, какво е „горещо“ в кухненските кранове в момента?

Важно

2023 е времето да инвестирате в нетрадиционни стилове кухненски смесители. Модерните, неукрасени и ъглови дизайни са в тенденция. Ъглите от деветдесет градуса се завръщат. Издърпващите се дюзи остават силно желани. По отношение на покритието златото и топлите метали са модерни и вечни опции. Матовото черно е напълно пред кривата.

Оцени статията
Рекламна агенция
Add a comment