Някои от храните, които ядат най-богатите хора по света

Каква храна употребяват най-богатите по света? Полезно

От време на време всички чуваме за ресторанти и места, които сервират прекомерна храна, от чаша вино за няколкостотин евро до пица за 10 000 евро.

За повечето от жителите на планетата Земя тези цени изглеждат просто прекомерни, така че възниква разумен въпрос: „Тези ястия поръсени ли са  със злато или диаманти?“

В повечето случаи въпросът е абсолютно уместен, тъй като цената на някои ястия наистина е надценена без основателна причина.

Но понякога някои продукти са толкова скъпи поради факта, че са много редки, супер търсени и освен това имат изискан, уникален вкус.

Разбира се, само много богатите могат да си позволят да похапват тези храни… 

Ето 6 от най-скъпите храни в света, които се консумират изключително и само от богатите:

1. Хамон Иберико де Белота (Иберийска шунка)

Jamon Iberico de bellota в превод  означава „иберийска шунка с жълъди“ и  струва около 160 евро за половин килограм. Любопитно е да кажем, че прасетата, от чието месо се прави тази шунка, се хранят единствено с жълъди. Месото се осолява в продължение на две седмици, а след това се суши в продължение на три години.
Цена: 320  за килограм.
Само миризмата на Iberico de Bellota hamon е скъпа. След като похарчите толкова много пари за парче месо, определено ще почувствате, че толкова висока цена е напълно оправдана.
Точно това ядат членовете на испанските кралски особи. Jamon Iberico е месо от дива свиня, която се храни с жълъди в югозападната част на Иберийския полуостров. Продуктът има сладникав послевкус, омекотен от соленост, донякъде подобен на пармезан.
Освен това мазнините имат толкова ниска точка на топене, че когато попаднат в устата, се разтварят върху езика и покриват небцето като крем.
Не е нужно обаче да сте олигарх, за да опитате хамон от Iberico de Bellota. На някои места можете да поръчате парче от този деликатес (ще ви струва $15-25) и да го опитате в комбинация с богато червено вино като Кианти.

2. Картофи La Bonnotte

Представяме Ви още 4 храни, които само най-заможните могат да си позволят:

Оцени статията
Рекламна агенция
Add a comment