Лъжи, на които почти всички вярваме

Интернет

Лъжите ни заобикалят, нашето общество е изградено от тях. Няма човек, който никога през живота си да не е лъгал и това е нормално. Най-лошата лъжа може би може да се нарече тази, в която се опитваме да повярваме сами, дори осъзнавайки това, ние си казваме популярни лъжи или си позволяваме да вярваме в нечии лъжи, за да не изглежда животът толкова труден или безсмислен.

„Кармата ще го застигне“

Искаме да вярваме, че лошите хора винаги получават това, което заслужават. Някой засече  ли ви на пътя? Няма нищо, зад ъгъла определено трябва да има полицаи, които да глобят прибързания. Някой унижавал ли те е на работа? Справедливостта ще възтържествува и той публично ще си намокри гащите. Тази илюзия за наказване на лоши хора ви позволява да избягвате решителни действия. Освен това помага да се уверите, че цялата мръсна работа ще бъде поета от висши сили и човек ще получи изцяло за своите действия. В действителност кармата не винаги застига „лошите“ хора. Да, на този свят няма справедливост и остава само да се примирим с този факт и да не обръщаме внимание на всяка неприятна ситуация.

„Аз съм единственият със здрав разум“

Хубаво е да знаеш, че си най-умният наоколо, нали? „Не като тази сива маса, чиито мисли са само за пари, секс и други базови нужди. Да, какво може да се случи в черепите им, освен размити сигнали на ниво рефлекси, всички са измити с пропаганда. Повярвайте ми, вие мислите така, но така мислят и хората около Вас.  Всички наоколо се заблуждават, превръщайки други членове на обществото в оригинални  герои от компютърни игри, тези, които действат според сценария. Това помага за повишаване на самочувствието и по-решителни действия. Съгласете се, има много повече мотивация да направите нещо, ако смятате, че сте главният герой в тази игра, а останалите са просто компютърен код.

Статията продължава тук: https://www.bedenbogat.com/2022/01/populyarni-lazhi-v-koito-vsichki

Оцени статията
Рекламна агенция
Add a comment