Контент маркетинг – какво е и какви са предимствата и недостатъците?

Контент маркетинг SEO оптимизация

Какво е Маркетинг на съдържанието и какво е важно да знаете, когато се касае за контента …

Преди да започнем по същество, нека разясним понятията в тази област, които се срещат често в света и у нас – в България. Content Marketing – в превод означава Маркетинг на съдържанието. В България е познато като: Контент маркетинг, а някъде можете да го срещнете и като „Кънтент маркетинг“. Някой го пишат с „О“, други с „Ъ“. Ние ще го пишем в настоящата стятия с „О“, т.е. Контент маркетинг.

Рекламите с директно обаждане не работят много добре. Просто защото потребителите често ги отминават.

В много области е важно клиентът да мисли за продукта дълго време и да се вглежда внимателно в марката. Това е мястото, където съдържанието помага. Например, ако трябва да разработите дизайнерски проект, да поръчате мебели за нов апартамент, да изберете надежден учител или доставчик на продукти. Не можете без близко запознаване с марката. Маркетингът на съдържанието е маркетинг, чийто основен инструмент е съдържанието, насочено към изграждане и повишаване на доверието на потребителите. Маркетингът на съдържание работи, за да превърне постепенно и органично целевата аудитория в аудитория, публиката в читатели, читателите в купувачи и купувачите в повторни купувачи. Като цяло маркетингът чрез съдържание помага за изграждането на дългосрочни и приятелски отношения с аудиторията.

Маркетинг на съдържанието – Дигитален маркетинг – SEO оптимизация

Маркетинг на съдържание – предимства и недостатъци

Плюсове на маркетинга чрез съдържание
Маркетингът на съдържанието е един от най-ефективните инструменти за изграждане на информираност за марката (средно 24% от потребителите научават за продукт чрез блогове).
Маркетингът на съдържанието формира доверието на публиката в продукта: колкото по-висок е авторитетът на автора, толкова по-специалист е той в своята област, толкова по-бързо се повишава нивото на доверие в материала и в резултат на това в продукта или услугата расте.
Маркетингът на съдържание показва доста високи нива на трафик и реализации. Според проучвания средното ниво на трафик, например от социалните мрежи, е намаляло през последните 5 години от 175 на 90 репоста, докато блоговете, напротив, се увеличават.
Положителен SEO ефект: търсачката ще връща повече тематични сайтове на трети страни. Според проучване резултатът от търсенето е до 51% от посещенията на уебсайтове.

Минуси на маркетинга чрез съдържание

Много се чака за добрите резултати
Органичният трафик е бавен бизнес. Трябва да сме търпеливи. Ако бързата реакция е важна, контекстната реклама, банери, SMS съобщения са по-подходящи. За да работите с тези инструменти за интернет маркетинг, има услуги, които отчитат параметрите на аудиторията и помагат за разработването на оптимална стратегия. MTS-Marketer е един от тях.

Отнема много време за работа
Маркетингът на съдържание изисква не само инвестиция във време, но и много внимание към материала. Простото публикуване на снимки с ключови думи и общи фрази вече може да се направи от изкуствен интелект. Важно е да инвестирате в добро съдържание. Отнема много време, понякога повече от време на един човек. Ако сериозно се занимавате със съдържание маркетинг, наемете редактор. Точно както копирайтърите работеха в тандем с арт директор, сега всеки търговец се нуждае от добър редактор наблизо.

Източник: w-seo.com

Оцени статията
Рекламна агенция
Add a comment