Кола под наем

Кола под наем Полезно

Полезна статия за наемането на автомобил под наем

Как да си вземем кола под наем и да получим добро обслужване?


Изборът на автомобил под наем е добро решение в определени ситуации. Всеки от нас знае възможните предимства при избор на кола под наем. Получаваме свобода на пътя и в тези части на света, където общественият транспорт не е добре уреден – това е единствения начин да стигнем навреме там, където искаме. Вече всички имаме приятели с ужасяващи истории за лошо обслужване при вземането и връщането на превозни средства, отдадени под наем. Имайки предвид културните различия и езикови проблеми, първата и единствена стъпка, за да получим най-добрата услуга е да напишем своите изисквания на фирмата, която предоставя коли под наем. За съжаление използването на телепатията все още е много ограничено и ако не кажем на хората от какво имаме нужда, те могат само да предполагат. Ако те предположат грешно, ние се разочароваме и така проблемите растат. Така че един обикновен списък с нашите изисквания, които да не звучат като заповед ще улесни комуникацията. Ако при пристигането ни все още не всичко е готово можем да им покажем имейла си. Това обикновено води до извинения и повишено внимание към нашите изисквания.

Как да извлечем максимума от компаниите, предлагащи rent a car?

Да започнем с избора на превозно средство – ако имате деца или много багаж за превозване, имайте предвид, че в много страни са предпочитани по-малките коли. Много важно е да обясним на предоставящия услугата каква кола ни трябва – малка или голяма. От друга страна, ако искаме да спестим максимално, ще изберем най-малката и икономична кола от всички. Сега да вземем предвид шофирането само по себе си – в САЩ са свикнали да използват автоматичните скорости. В други страни стандартно се използват ръчните скорости. Ако не можете да използвате ръчни скорости или се притеснявате от това да сменяте скоростите с “другата” ръка поискайте кола с автоматични скорости.

Нека помислим и за всичкия ни багаж. Колко е обемен? Например, ако ще пътувате към ски курорт, искате ли багажник на покрива за да сложите ските и шейните си?Ако някое от децата Ви е малко, нуждаете ли се от специална седалка? И ако все още не знаете точно къде отивате, искате ли GPS система? А сега помислете къде е възможно да отидете? Не е необходимо да сте категорични, но ако смятате, че може да пътувате до различни страни, бъдете сигурни, че носите цялото оборудване, което се изисква от местното законодателство. Например, от тази година френското правителство реши, че в колата трябва да има дрегер. Ако не го покажете, когато любезният полицай с оръжие на кръста Ви помоли, следва веднага глоба. Тя е около 30 лева. Така че помолете своята rent a car компания, да оборудва вашата кола с всичко, което изисква законът в страните, в които имате намерение да пътувате. Поискайте списък и знайте точно къде е той. Ако обясните от какво всъщност имате нужда,може да получите наистина добро обслужване.

Оцени статията
Рекламна агенция
Add a comment