Каква е разликата между септично изпомпване и септично почистване?

Полезно

Септичните ями са страхотно предимство, но се нуждаят от редовна поддръжка, за да работят оптимално и да постигат всичко, което му трябва на Вашия дом. Въпреки това, ако някога сте разглеждали поддръжката на септични ями, вероятно сте попадали на компании, които рекламират септично изпомпване, както и почистване на септични системи.

Въпреки че тези термини звучат сходно, те са различни. Въпреки това много компании не успяват да обсъдят ясно разликите, както и техните ползи и употреби. И така, каква е разликата между септично изпомпване и септично почистване? Нека да разгледаме.

Септично изпомпване

Септичното изпомпване е процес, при който септичен работник взема огромен маркуч и го вкарва в септичната яма. Целта е да използвате маркуча за изсмукване на течности и всякакви твърди частици или утайки, плаващи в горната част на резервоара. Това освобождава място и помага да се предпази утайката от утаяване на дъното на резервоара, причинявайки по-големи проблеми в бъдеще.

Препоръчително е да изпомпвате септична яма често или на всеки 1-3 години. Това ще помогне за предотвратяване на ненужно натрупване, което може да причини потенциални проблеми в бъдеще. Поддържането на резервоара ви без твърди частици и утайки ще помогне на резервоара да работи както трябва за по-дълъг период от време.

Септично почистване

Септичното почистване е подобно на септичното изпомпване, но с една ключова разлика. Докато септичното изпомпване се занимава с изсмукване на твърди вещества и утайки, плаващи в горната част на резервоара, септичното почистване се случва, когато източите цялата вода и почистите всичко, залепнало на дъното на резервоара.

Докато много компании просто поставят маркуча и изсмукват горния слой утайка, правилният и ефективен начин да поддържате резервоара си да работи добре е да го почистите. Това означава, че винаги трябва да търсите септична компания, която разбира разликата между изпомпване и почистване и предлага по-високо качество на услугата. По отношение на септичното почистване има няколко важни фактора, които трябва да знаете.

Важни фактори

Когато се подготвяте някой да дойде и да почисти вашата септична яма, има няколко неща, които трябва да сте наясно, които с течение на времето ще ви помогнат да поддържате септичната си система да работи гладко.

Честота

Честотата, с която почиствате резервоара, пряко ще повлияе на това колко чист става. Ако редовно почиствате резервоара си, твърдите частици и други отпадъчни материали се извличат лесно. Колкото по-дълго чакате, толкова по-трудно е да премахнете отпадъците, тъй като те се втвърдяват и се прикрепят към стените на вашата септична яма.

Корени

С течение на времето големи корени могат да се вплетат във Вашия резервоар и да се заплетат с утайката. Корените са изключително трудни за отстраняване и няма да могат да се справят със стандартен вакуумен маркуч.

Разделителни стени

Много септични ями имат разделителна стена. Това означава, че вашата септична яма вероятно има две отделения. Когато планирате почистване, е важно да обявите, че искате и двата резервоара да бъдат почистени.

Важно е да проследите и да се уверите, че маркучът е поставен в панела за достъп и за двете отделения. Разделителната стена на вашия резервоар не винаги е водонепропусклива, така че почистващ препарат може да постави маркуча от едната страна, да изсмуче цялата течност, но да остави твърди частици и утайка след себе си. Ако искате резервоарът Ви да бъде добре почистен, уверете се, че те почистват и двете страни на резервоара. В противен случай може да ви бъде начислена пълна цена за половината работа.

Оцени статията
Рекламна агенция
Add a comment