Как да рекламирате продукти в Интернет с малък бюджет?

Дигитален маркетинг Интернет

Полезни съвети за реклама

През сезона трябва да свържете различни канали, за да привлечете трафик. Една от тях е насочена реклама в социалните мрежи. Но какъв е най-добрият начин да го настроите? Има няколко опции, които не работят добре при малък бюджет: Свържете се с агенцията. Доста скъпо – агенциите понякога „изяждат“ до 80% от бюджета за таргетирана реклама. Наемете специалист по насочване в персонала – от 50-60 хиляди рубли. на месец (а това е само заплата без данъци и свързаните разходи). Наемане на фрийлансър – има риск да бъдете наети от недобросъвестен или некомпетентен специалист. Направете го сами – трябва да отделите много време и не е факт, че ще можете да настроите всичко правилно.

 1. Създайте проект и добавете сайт
  След това трябва да посочите основните данни:

име на проект – тук можете да посочите произволно име, това ще ви помогне да навигирате в акаунта си, ако ще работите с няколко проекта в бъдеще;
URL адресът на сайта, към който ще привлечете трафик от насочени реклами. Моля, имайте предвид, че в модула можете да рекламирате не само сайтове, но и групи в социалните мрежи – VK или Odnoklassniki;
ключови думи. Можете да посочите необходимите ключови думи ръчно, както и да изберете подходящите от блок „Препоръчани думи“ (те се избират автоматично от системата на базата на анализа на съдържанието на вашия сайт). Системата използва посочените на този етап ключови думи, за да генерира реклами: за всеки ключ избира подходящи изображения, генерира заглавие и текст.

Много е лесно да анализирате реализациите за насочени реклами, дори ако нямате настроени разширени анализи на уебсайта си. Събирайте данни за трафика за определен период (например предходния месец или сезон), както и данни за броя на транзакциите (поръчките). Разделете броя на транзакциите на броя на посещенията и получете процента на реализация. Кой сайт има по-висока стойност, изберете този като основен за създаване на рекламна кампания.

Ако вашият уебсайт има процент на реализация от 2%, а социалните медии имат процент на реализация от 1%, тогава стартирайте реклама за вашия уебсайт.
Ако процентът на конверсия за сайта и социалните мрежи е еднакъв (или стойностите са много близки), направете втори кръг от анализ – погледнете средната проверка.
Ако клиентите идват през социалните мрежи, които купуват 1,5 пъти повече, отколкото на уебсайта, дайте предпочитание на социалните мрежи.

 1. Таргетиране
  Вторият етап от настройките е „Цели“. В тази стъпка трябва да настроим рекламни разположения, да зададем параметри на аудиторията и други настройки.

Настройка на географията на потребителите


Създава се град, или държава, като по този начин рекламата се насочва към целевата аудитория

Социално-демографско насочване
Следните настройки са социално-демографски. Тук можем да конфигурираме на кого да показваме насочени реклами: мъже, жени или всички.

Нашата целева аудитория (припомнете си, че трябва да продаваме зимни гуми) е доста широка: гумите се купуват както от жени, така и от мъже на почти всяка възраст.

 1. Създайте реклами
  На етапа на създаване на проекта можете да посочите ключовите думи. Системата автоматично създава реклами за тях. Можете да ги редактирате, изтривате или копирате.
 1. Бюджет, тарифи, статистика
  След като подготвите рекламата, преминете към следващата стъпка – „Управление“. Тук се задава бюджета и се следи за неговото изразходване.

В статията видяхте начин за управление на реклама в Интернет, ползвайки някоя от програмите, например Google Ads, или Фейсбук Адс. Нещата са идентични и сходни, когато имате общи познания, ще се случат и по този начин с малък бюджет ще успеете да промотирате продукт или услуга до голяма аудитория.

Успех!

Оцени статията
Рекламна агенция
Add a comment